Fazole á la gujarati

Zelené fazole narychlo uvaøené se zázvorem, chilli a koøením, ozdobené smaženými èernými hoøèiènými semínky, kokosem, èerstvým koriandrem a pokapané citrónovou šávou.

6 porcí
3 lžíce rostlinného oleje
3 lžièky najemno nakrájeného èerstvého zázvoru
1-2 najemno nakrájených èerstvých chilli paprièek, èervených nebo zelených
sùl
500 g nakrájených fazolových luskù
125 ml vody
1 lžièka mletého koriandru
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka mango prášku
1 lžièka práškového cukru
pùl lžièky kurkumy
30 g strouhaného kokosu, èerstvého nebo sušeného
2-3 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru
1 lžíce citrónové šávy

1. Na pevné pánvi rozehøejte 2 lžíce oleje. Pøidejte zázvor, chilli, podle chuti sùl a nechte asi 1 minutu škvaøit. Pøidejte fazole a vodu, dobøe promíchejte, zmírnìte oheò a 10 minut povaøte.

2. Do smìsi zamíchejte mletý koriandr, øímský kmín, mango prášek, cukr, kurkumu a za obèasného míchání vaøte asi 4-5 minut dokud fazole nezmìknou. Pøendejte fazole na servírovací misku.

3. Zbylý olej rozpalte v nabìraèce nebo velmi malém kastrùlku a pøidejte èerné hoøèièné semínka. Když se zaènou škvaøit a popraskají, zalijte jimi fazole. Posypejte kokosem, èerstvým koriandrem a zalijte citrónovým džusem.


Zpět na: Zelenina