Fazole á la gujarati
Zelené fazole narychlo uvaøené se zázvorem, chilli a koøením, ozdobené smaženými èernými hoøèiènými semínky, kokosem, èerstvým koriandrem a pokapané citrónovou šávou.
6 porcí 3 lžíce rostlinného oleje 3 lžièky najemno nakrájeného èerstvého zázvoru 1-2 najemno nakrájených èerstvých chilli paprièek, èervených nebo zelených sùl 500 g nakrájených fazolových luskù 125 ml vody 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka mango prášku 1 lžièka práškového cukru pùl lžièky kurkumy 30 g strouhaného kokosu, èerstvého nebo sušeného 2-3 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru 1 lžíce citrónové šávy
1. Na pevné pánvi rozehøejte 2 lžíce oleje. Pøidejte zázvor, chilli, podle chuti sùl a nechte asi 1 minutu škvaøit. Pøidejte fazole a vodu, dobøe promíchejte, zmírnìte oheò a 10 minut povaøte.
2. Do smìsi zamíchejte mletý koriandr, øímský kmín, mango prášek, cukr, kurkumu a za obèasného míchání vaøte asi 4-5 minut dokud fazole nezmìknou. Pøendejte fazole na servírovací misku.
3. Zbylý olej rozpalte v nabìraèce nebo velmi malém kastrùlku a pøidejte èerné hoøèièné semínka. Když se zaènou škvaøit a popraskají, zalijte jimi fazole. Posypejte kokosem, èerstvým koriandrem a zalijte citrónovým džusem.
Zpět na: Zelenina
|