Indický dhál
Vaøené luštìniny s cibulí, koøením a ostrým cayennským pepøem.
6 porcí 250 g hnìdé nebo èervené èoèky 1 litr vody 1 lžièka kurkumy 1 nadrcený stroužek èesneku 30 g ghee nebo èerstvého másla 1 nakrájená veliká cibule 1 lžièka garam masaly pùl lžièky mletého zázvoru 1 lžièka mletého koriandru pùl lžièky cayennského pepøe
1. Properte luštìniny ve studené vodì.
2. Do hrnce dejte luštìniny, vodu, kurkumu a èesnek, pøiveïte k varu. Pøikryjte a za obèasného míchání asi 30 minut povaøte dokud nejsou luštìniny hotové. Sundejte poklièku, pøiveïte k varu a vyvaøte pøebyteènou vodu.
3. Na veliké pánvi rozpuste ghee nebo máslo, pøidejte cibuli a 5 minut poduste dokud cibule nezmìkne. Vmíchejte garam masalu, zázvor, koriandr, cayennský pepø a vaøte 1 minutu. Smìs koøení smíchejte s luštìninami a ihned podávejte.
Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)
|