Indický dhál

Vaøené luštìniny s cibulí, koøením a ostrým cayennským pepøem.

6 porcí
250 g hnìdé nebo èervené èoèky
1 litr vody
1 lžièka kurkumy
1 nadrcený stroužek èesneku
30 g ghee nebo èerstvého másla
1 nakrájená veliká cibule
1 lžièka garam masaly
pùl lžièky mletého zázvoru
1 lžièka mletého koriandru
pùl lžièky cayennského pepøe

1. Properte luštìniny ve studené vodì.

2. Do hrnce dejte luštìniny, vodu, kurkumu a èesnek, pøiveïte k varu. Pøikryjte a za obèasného míchání asi 30 minut povaøte dokud nejsou luštìniny hotové. Sundejte poklièku, pøiveïte k varu a vyvaøte pøebyteènou vodu.

3. Na veliké pánvi rozpuste ghee nebo máslo, pøidejte cibuli a 5 minut poduste dokud cibule nezmìkne. Vmíchejte garam masalu, zázvor, koriandr, cayennský pepø a vaøte 1 minutu. Smìs koøení smíchejte s luštìninami a ihned podávejte.


Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)