Èervená èoèka a omáèka z rajèat a cibule

Èoèka uvaøená ve vodì s koøením do mìkka a poté smíchána s omáèkou z rajèat, cibule a chilli. Pro zvláštní chu se nakonec pøidává speciální smìs koøení.

4–6 porcí
500 ml vody
300 g èervené èoèky, promyté a namoèené
1 lžièka rostlinného oleje
1 lžièka jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru
ètvrt lžièky kurkumy
sùl

Omáèka z rajèat a cibule
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru
3 èerstvì nakrájené chilli paprièky, èervené nebo zelené
4 oloupaná a nakrájená rajèata
600 ml vody
30 g ghee nebo másla
ètvrt lžièky zrnek øímského kmínu
ètvrt lžièky fenyklu
ètvrt lžièky èerných hoøèièných semínek
ètvrt lžièky pískavice
ètvrt lžièky èerných cibulových semínek
3 sušené èervené chilli paprièky
2 bobkové listy

1. Do hrnce nalijte 500 ml vody a uveïte do varu. Pøidejte èoèku, 1 lžíci oleje, zázvor, kurkumu, podle chuti sùl a zèásti pøikryté vaøte asi 15–20 minut dokud èoèka nezmìkne a nevytvoøí kaši.

2. Pøíprava omáèky: v pevném hrnci rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli a cibuli, pøikryjte poklièkou a na støedním ohni vaøte asi 10–15 minut dokud rajèata nezmìknou. Pøimíchejte èoèkovou smìs, pøilejte 600 ml vody, pøikryjte a vaøte ještì 2 minuty.


Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)