Èervená èoèka a omáèka z rajèat a cibule
Èoèka uvaøená ve vodì s koøením do mìkka a poté smíchána s omáèkou z rajèat, cibule a chilli. Pro zvláštní chu se nakonec pøidává speciální smìs koøení.
4–6 porcí 500 ml vody 300 g èervené èoèky, promyté a namoèené 1 lžièka rostlinného oleje 1 lžièka jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru ètvrt lžièky kurkumy sùl
Omáèka z rajèat a cibule 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru 3 èerstvì nakrájené chilli paprièky, èervené nebo zelené 4 oloupaná a nakrájená rajèata 600 ml vody 30 g ghee nebo másla ètvrt lžièky zrnek øímského kmínu ètvrt lžièky fenyklu ètvrt lžièky èerných hoøèièných semínek ètvrt lžièky pískavice ètvrt lžièky èerných cibulových semínek 3 sušené èervené chilli paprièky 2 bobkové listy
1. Do hrnce nalijte 500 ml vody a uveïte do varu. Pøidejte èoèku, 1 lžíci oleje, zázvor, kurkumu, podle chuti sùl a zèásti pøikryté vaøte asi 15–20 minut dokud èoèka nezmìkne a nevytvoøí kaši.
2. Pøíprava omáèky: v pevném hrnci rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli a cibuli, pøikryjte poklièkou a na støedním ohni vaøte asi 10–15 minut dokud rajèata nezmìknou. Pøimíchejte èoèkovou smìs, pøilejte 600 ml vody, pøikryjte a vaøte ještì 2 minuty.
Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)
|