Èoèka s purí
Jemná smìs vaøené èoèky upravená do formy, vyklopená na talíø a ozdobená dušenou cibulí, koøením a èerstvým koriandrem.
6 porcí 750 ml vody 400 g pøebraného dhálu mung (malá žlutá èoèka) sùl 2 lžièky najemno nakrájeného èerstvého zázvoru 2 lžíce rostlinného oleje pùl lžièky kurkumy 2 tence nakrájené cibule ètvrt lžièky papriky ètvrt lžièky mango prášku ètvrt lžièky mletého øímského kmínu 2 lžíce nakrájeného èerstvého koriandru 16 purí nebo jiného indického chleba
1. Do velikého hrnce dejte vodu, èoèku, sùl, zázvor, 1 lžíci oleje, kurkumu, pøikryjte poklièkou a na støedním ohni povaøte asi 30 minut. Ruèním šlehaèem rozmixujte smìs, zmírnìte oheò na nejmenší možnou míru a pozvolna vaøte asi 10 minut dokud není smìs dost suchá. Míchejte tak, aby nedošlo ke sražení.
2. Zbývající olej roztopte na malé pánvi, pøidejte cibuli a za obèasného míchání dozlatova duste asi 5 minut dokud cibule nezmìkne.
3. Smíchejte papriku, mango prášek a øímský kmín. Pøed podáváním dejte èoèkovou smìs do formy vytøené olejem, poté ji vyklopte na talíø. Jako oblohu použijte cibuli a vše posypeme smìsí koøení a èerstvým koriandrem. Podáváme s plackami purí.
Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)
|