Zeleninové a èoèkové curry
Èoèka vaøená s rajèaty, smíchaná s koøením a kousky dýnì, karotky a kvìtáku, krájenou cibulí a celými mandlemi. Pøed podáváním se zalévá jogurtem.
4 porce 1 lžíce olivového oleje 1 nakrájená cibule 1 nadrcený stroužek èesneku 1 lžièka mletého øímského kmínu 1 lžièka mletého koriandru 1 lžièka kurkumy 2 nakrájené karotky 125 g èervené èoèky 400 g sterilovaných rajèat rozmixovaných bez šávy 375 ml zeleninového vývaru nebo vody podle chuti asi 1 lžièka chilli omáèky 500 g dýnì nebo brambor, nakrájených na 2 cm kostièky pùl hlavy kvìtáku rozdìlené na rùžièky 60 g loupaných mandlí èerstvì namletý èerný pepø 4 lžíce bílého jogurtu
1. Ve velikém hrnci rozehøejte olej, pøidejte cibuli, èesnek, øímský kmín, koriandr, kurkumu, karotku, 5 minut poduste dokud cibule nezmìkne.
2. Pøimíchejte èoèku, rajèata a vývar nebo vodu a uveïte do varu. Zmírnìte oheò, pøikryjte poklièkou a povaøte asi 15 minut.
3. Pøidejte chilli omáèku, dýni (popøípadì brambory) a kvìták a vaøte ještì asi 15–20 minut dokud dýnì (nebo brambor) nezmìkne. Vmíchejte mandle a dochute èerným pepøem. Podávejte v miskách a zalijte jogurtem.
Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)
|