Zeleninové a èoèkové curry

Èoèka vaøená s rajèaty, smíchaná s koøením a kousky dýnì, karotky a kvìtáku, krájenou cibulí a celými mandlemi. Pøed podáváním se zalévá jogurtem.

4 porce
1 lžíce olivového oleje
1 nakrájená cibule
1 nadrcený stroužek èesneku
1 lžièka mletého øímského kmínu
1 lžièka mletého koriandru
1 lžièka kurkumy
2 nakrájené karotky
125 g èervené èoèky
400 g sterilovaných rajèat rozmixovaných bez šávy
375 ml zeleninového vývaru nebo vody
podle chuti asi 1 lžièka chilli omáèky
500 g dýnì nebo brambor, nakrájených na 2 cm kostièky
pùl hlavy kvìtáku rozdìlené na rùžièky
60 g loupaných mandlí
èerstvì namletý èerný pepø
4 lžíce bílého jogurtu

1. Ve velikém hrnci rozehøejte olej, pøidejte cibuli, èesnek, øímský kmín, koriandr, kurkumu, karotku, 5 minut poduste dokud cibule nezmìkne.

2. Pøimíchejte èoèku, rajèata a vývar nebo vodu a uveïte do varu. Zmírnìte oheò, pøikryjte poklièkou a povaøte asi 15 minut.

3. Pøidejte chilli omáèku, dýni (popøípadì brambory) a kvìták a vaøte ještì asi 15–20 minut dokud dýnì (nebo brambor) nezmìkne. Vmíchejte mandle a dochute èerným pepøem. Podávejte v miskách a zalijte jogurtem.


Zpět na: Dhály (luštìninové kaše)