Èerstvé bylinkové pullao

Toto jídlo je vlastnì pilaf pøipravený z vody, koøení a spousty èerstvých bylinek, které se vaøí dohromady dokud se voda nevstøebá a rýže nezmìkne.

8 porcí
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžièka zrníèek øímského kmínu
1 lžièka èerných hoøèièných semínek
pùl lžièky semínek fenyklu
ètvrt lžièky semínek pískavice
1 kousek skoøicové kùry
2 najemno rozdrcené lusky kardamomu
2 bobkové listy
1 èerstvá najemno nasekaná chilli paprièka, èervená nebo zelená
2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru
sùl
400 g rýže basmati
1 lžíce citrónové šávy
2 lžíce èerstvì nakrájeného koriandru
2 lžíce èerstvì nakrájeného kopru
2 lžíce èerstvì nakrájené máty
2 lžíce èerstvì nakrájené bazalky
1 lžíce èerstvì natrhané pažitky
1 litr vody

1. V pevném hrnci roztopte olej. Pøidejte øímský kmín, semínka hoøèice, pískavice, skoøicovou kùru, lusky kardamomu, bobkový list, chilli, zázvor, podle chuti pøisolte a za obèasnéhoh míchání vaøte asi 2 minuty. Pøidejte rýži, citrónovou šávu, koriandr, kopr, mátu, bazalku, pažitku a vodu a pøiveïte k varu. Ztlumte oheò, pøikryjte a povaøte ještì asi 15–20 minut dokud není rýže hotová. Pøed podáváním vyndejte bobkový list a skoøicovou kùru.


Zpět na: Rýže