Èerstvé bylinkové pullao
Toto jídlo je vlastnì pilaf pøipravený z vody, koøení a spousty èerstvých bylinek, které se vaøí dohromady dokud se voda nevstøebá a rýže nezmìkne.
8 porcí 2 lžíce rostlinného oleje 1 lžièka zrníèek øímského kmínu 1 lžièka èerných hoøèièných semínek pùl lžièky semínek fenyklu ètvrt lžièky semínek pískavice 1 kousek skoøicové kùry 2 najemno rozdrcené lusky kardamomu 2 bobkové listy 1 èerstvá najemno nasekaná chilli paprièka, èervená nebo zelená 2 lžièky jemnì nasekaného èerstvého zázvoru sùl 400 g rýže basmati 1 lžíce citrónové šávy 2 lžíce èerstvì nakrájeného koriandru 2 lžíce èerstvì nakrájeného kopru 2 lžíce èerstvì nakrájené máty 2 lžíce èerstvì nakrájené bazalky 1 lžíce èerstvì natrhané pažitky 1 litr vody
1. V pevném hrnci roztopte olej. Pøidejte øímský kmín, semínka hoøèice, pískavice, skoøicovou kùru, lusky kardamomu, bobkový list, chilli, zázvor, podle chuti pøisolte a za obèasnéhoh míchání vaøte asi 2 minuty. Pøidejte rýži, citrónovou šávu, koriandr, kopr, mátu, bazalku, pažitku a vodu a pøiveïte k varu. Ztlumte oheò, pøikryjte a povaøte ještì asi 15–20 minut dokud není rýže hotová. Pøed podáváním vyndejte bobkový list a skoøicovou kùru.
Zpět na: Rýže
|