Rýže s hráškem a koøením
Rýže vaøená s chilli, koøením, èerstvými bylinkami, hráškem a pro zlatavou barvu s trochou šafránu.
6 porcí 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru 1 najemno nakrájená èerstvá chilli paprièka, èervená nebo zelená ètvrt lžièky zrnek øímského kmínu ètvrt lžièky èerných hoøèièných semínek 3–4 èerstvé nebo sušené lístky curry sùl 1 lžíce èerstvì nakrájené bazalky 1 lžíce èerstvì nakrájené máty 1 lžíce èerstvì nakrájeného koriandru 90 g èerstvého nebo mraženého pøedvaøeného hrášku 400 g dlouhozrnné rýže 1 litr vroucí vody 10–12 vláken šafránu namoèených v trošce teplé vody (není nutno)
1. Ve velikém hrnci rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli, zrnka øímského kmínu, semínka hoøèice, lístky curry, podle chuti pøisolte a za stálého míchání poduste asi 1 minutu.
2. Pøidejte bazalku, mátu, koriandr, hrášek, rýži, vodu a šafránovou smìs (není nutná), pøikryjte a uveïte do varu. Zmírnìte oheò a vaøte dalších 15 minut než je rýže hotová.
Zpět na: Rýže
|