Rýže s hráškem a koøením

Rýže vaøená s chilli, koøením, èerstvými bylinkami, hráškem a pro zlatavou barvu s trochou šafránu.

6 porcí
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru
1 najemno nakrájená èerstvá chilli paprièka, èervená nebo zelená
ètvrt lžièky zrnek øímského kmínu
ètvrt lžièky èerných hoøèièných semínek
3–4 èerstvé nebo sušené lístky curry
sùl
1 lžíce èerstvì nakrájené bazalky
1 lžíce èerstvì nakrájené máty
1 lžíce èerstvì nakrájeného koriandru
90 g èerstvého nebo mraženého pøedvaøeného hrášku
400 g dlouhozrnné rýže
1 litr vroucí vody
10–12 vláken šafránu namoèených v trošce teplé vody (není nutno)

1. Ve velikém hrnci rozehøejte olej, pøidejte zázvor, chilli, zrnka øímského kmínu, semínka hoøèice, lístky curry, podle chuti pøisolte a za stálého míchání poduste asi 1 minutu.

2. Pøidejte bazalku, mátu, koriandr, hrášek, rýži, vodu a šafránovou smìs (není nutná), pøikryjte a uveïte do varu. Zmírnìte oheò a vaøte dalších 15 minut než je rýže hotová.


Zpět na: Rýže