Koøenìný kvìtákový a kmínový pilaf

Toto je rychlé jídlo z kvìtáku vaøeného s cibulí, øímským kmínem a koøením, který se míchá s vaøenou rýží, kešu oøíšky a hrozinkami.

4 porce
60 g másla
1 nakrájená cibule
1 nadrcený stroužek èesneku
1 lžíce zrníèek øímského kmínu
1 kousek skoøice
2 bobkové lístky
1 lžièka mletého kardamomu
1 støední kvìták, rozlámaný na malé rùžice
125 g pražených kešu oøíškù
60 g hrozinek

1. Na veliké pánvi rozpuste máslo, pøidejte cibuli a 4–5 minut poduste dokud cibule nezmìkne. Pøidejte èesnek, øímský kmín, skoøici, bobkový list, kardamom a 1 minutu povaøte.

2. Pøidejte kvìták a vodu, pøikryjte a 5 minut vaøte dokud kvìták nezmìkne.

3. Pøimíchejte rýži, kešu oøíšky a rozinky a vaøte ještì 5 minut dokud se rýže neprohøeje. Pøed podáváním vytáhnìte bobkový list a skoøicovou kùru.


Zpět na: Rýže