Koøenìný kvìtákový a kmínový pilaf
Toto je rychlé jídlo z kvìtáku vaøeného s cibulí, øímským kmínem a koøením, který se míchá s vaøenou rýží, kešu oøíšky a hrozinkami.
4 porce 60 g másla 1 nakrájená cibule 1 nadrcený stroužek èesneku 1 lžíce zrníèek øímského kmínu 1 kousek skoøice 2 bobkové lístky 1 lžièka mletého kardamomu 1 støední kvìták, rozlámaný na malé rùžice 125 g pražených kešu oøíškù 60 g hrozinek
1. Na veliké pánvi rozpuste máslo, pøidejte cibuli a 4–5 minut poduste dokud cibule nezmìkne. Pøidejte èesnek, øímský kmín, skoøici, bobkový list, kardamom a 1 minutu povaøte.
2. Pøidejte kvìták a vodu, pøikryjte a 5 minut vaøte dokud kvìták nezmìkne.
3. Pøimíchejte rýži, kešu oøíšky a rozinky a vaøte ještì 5 minut dokud se rýže neprohøeje. Pøed podáváním vytáhnìte bobkový list a skoøicovou kùru.
Zpět na: Rýže
|