Pikantní paráty z hrubé mouky
Paráty jsou ploché nekvašené chleby. V této variantì jsou plnìny smìsí øímského kmínu, brambor a sýra.
12 porcí 350 g hladké mouky 150 g hrubé mouky 125 g másla 375 ml vody 250 g rozmaèkaných brambor 125 g nastrouhaného zralého èedaru 2 lžièky curry 1 lžièka mletého øímského kmínu rostlinný olej na smažení
1. Hrubou i hladkou mouku dejte do misky a dobøe promíchejte. Pøidejte 60 g másla, vmíchejte do mouky a zpracujte, dokud smìs nebude konzistencí pøipomínat strouhanku.
2. Pøidejte tolik vody, aby vzniklo tuhé, ale ne lepkavé tìsto. Dejte jej na lehce pomouèený vál a 5 minut prohnìtejte dokud není tìsto hladké. Asi na 5 minut odstavte.
3. Do misky dejte rozmaèkané brambory, sýr, curry a øímský kmín a promíchejte.
4. Rozdìlte tìsto na dvanáct stejných porcí a z každé porce vytvoøte kulatou placku o prùmìru asi 10 cm. Bramborovou smìs stejnomìrnì rozdìlte a rozetøete na placky, pøi okrajích nechávejte volné místo. Pøeložte tìsto na polovinu a uzavøete náplò, poté opatrnì pøejeïte váleèkem a vytvoøte kruh o prùmìru asi 10 cm.
5. Zbylé máslo a trochu rostlinného oleje roztopte na veliké pánvi, smažte vždy nìkolik parath naráz asi 3–4 minuty po obou stranách dokud nejsou dozlatova propeèené.
Zpět na: Chlebové placky
|