Chutney z máty a rajèat
Rajèatové chutney silnì ochucené mátou, zázvorem a chilli. Toto chutney by mìlo být uchováno v lednièce po dobu nejménì 4–6 týdnù.
1 porce 125 g 4 veliké nakrájené rajèata 90 g hnìdého cukru 1 kousek skoøicové kùry 2 bobkové listy 1 lžièka smìsi koøení 2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru 2 èerstvì nakrájené chilli paprièky, èervené nebo zelené 60 ml vinného octa
1. Do velikého hrnce dejte rajèata, mátu, cukr, skoøicovou kùru a ocet a na mírném ohni povaøte asi 45 minut nebo dokud smìs nezhoustne, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte skoøicovou kùru a bobkový list.
2. Nabìraèkou pøendejte chutney do teplé sterilizované sklenice, pøikryjte a po vychladnutí sklenice oznaète.
Zpět na: Chutney a raithy
|