Chutney z máty a rajèat

Rajèatové chutney silnì ochucené mátou, zázvorem a chilli. Toto chutney by mìlo být uchováno v lednièce po dobu nejménì 4–6 týdnù.

1 porce 125 g
4 veliké nakrájené rajèata
90 g hnìdého cukru
1 kousek skoøicové kùry
2 bobkové listy
1 lžièka smìsi koøení
2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru
2 èerstvì nakrájené chilli paprièky, èervené nebo zelené
60 ml vinného octa

1. Do velikého hrnce dejte rajèata, mátu, cukr, skoøicovou kùru a ocet a na mírném ohni povaøte asi 45 minut nebo dokud smìs nezhoustne, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte skoøicovou kùru a bobkový list.

2. Nabìraèkou pøendejte chutney do teplé sterilizované sklenice, pøikryjte a po vychladnutí sklenice oznaète.


Zpět na: Chutney a raithy