Chutney z èervených chilli paprièek
Velmi ostrá smìs chilli paprièek a èesneku, smíchaná s trochou vody a ušlehaná na jemnou pastu. Když pracujete s èerstvými chilli paprièkami, nesahejte si rukama do oèí, ani se nedotýkejte rtù. Aby jste si nepopálili sliznice, bude pro Vás možná pohodlnìjší navléknout si gumové rukavice.
Dávka na 125 g sklenici 10–12 èerstvých èervených chilli paprièek 10–12 stroužkù èesneku špetka práškového cukru (není podmínkou) sùl voda
1. Chilli paprièky, èesnek, cukr (pokud ho používáte) a podle chuti sùl dejte do šlehaèe nebo mixeru a za stálého pøilévání vody zpracujte na kašièku. Skladujte v lednièce ve vzduchotìsné misce.
Zpět na: Chutney a raithy
|