Mango chutney
Jedno z nejlepších indických chutney. V tomto receptu je spojena chu manga, rozinek, koøení, cukru a octa v jemné ovocné smìsi. Pro sladší chutney použijte vìtší množství cukru, pro ménì sladké chutney použijte cukru ménì. Chutney je tøeba skladovat v lednièce.
Dávka na 250 g sklenici 250 g rozinek 2 x 400 g sterilizovaného manga, bez šávy a rozkrájeného na kostky, nebo 4 zralé manga, oloupané a nakrájené na kostky pùldruhé lžíce jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru 2 najemno nasekané stroužky èesneku 3 lžièky papriky 1 kousek skoøicové kùry 4 høebíèky 2 bobkové listy pùl lžièky míchaného koøení 3 lžíce svìtlých hrozinek 60 ml ciderového octa (možno použít též jableèný nebo vinný) 170–250 g hnìdého cukru
1. Rozinky dejte do malé misky, zalijte teplou vodou a odstavte asi na 30 minut, aby rozinky nasákly. Poté slijte vodu.
2. Mango, zázvor, èesnek, papriku, skoøicovou kùru, høebíèek, bobkový list, smìs koøení, svìtlé hrozinky, ocet, cukr a rozinky dejte do veliké pevné pánve. Pøikryjte poklièkou a na mírném ohni za stálého míchání povaøte 1 hodinu dokud není chutney husté. Pøed podáváním vyjmìte bobkový list a skoøicovou kùru.
3. Velkou lžící pøendejte chutney do teplé sterilizované sklenice. Nasaïte víèko a po vychladnutí oznaète štítkem. Skladujte v lednièce.
Zpět na: Chutney a raithy
|