Chutney se sezamovými semínky
Opražená sezamová semínka promíchaná s èerstvým koriandrem a mátou, ušlehaná s ostøe kyselým tamarindovým koncentrátem a vodou.
Dávka na 125 g sklenici 75 g sezamových semínek lístky z jednoho svazku èerstvého koriandru lístky z jednoho svazku èerstvé máty 5 èerstvých zelených chilli paprièek 60 ml tamarindového koncentrátu 6–7 lžic vody pùl lžièky soli
1. Sezamová semínka dejte na litinovou pánev a nasucho opražte na mírném ohni dokud nezhnìdnou. Poté je nasypejte do šlehaèe nebo mixeru a pomelte. Pøidejte koriandr, mátu, chilli, tamarindový koncentrát, vodu a sùl a vytvoøte hladkou pastu. Pro pøípravu této pasty se dá také použít hmoždíø a palièka. Lžièkou pøendejte chutney do sterilizované sklenice, nasaïte víèko a po vychladnutí oznaète štítkem. Skladujte v lednièce.
Zpět na: Chutney a raithy
|