Chutney se sezamovými semínky

Opražená sezamová semínka promíchaná s èerstvým koriandrem a mátou, ušlehaná s ostøe kyselým tamarindovým koncentrátem a vodou.

Dávka na 125 g sklenici
75 g sezamových semínek
lístky z jednoho svazku èerstvého koriandru
lístky z jednoho svazku èerstvé máty
5 èerstvých zelených chilli paprièek
60 ml tamarindového koncentrátu
6–7 lžic vody
pùl lžièky soli

1. Sezamová semínka dejte na litinovou pánev a nasucho opražte na mírném ohni dokud nezhnìdnou. Poté je nasypejte do šlehaèe nebo mixeru a pomelte. Pøidejte koriandr, mátu, chilli, tamarindový koncentrát, vodu a sùl a vytvoøte hladkou pastu. Pro pøípravu této pasty se dá také použít hmoždíø a palièka. Lžièkou pøendejte chutney do sterilizované sklenice, nasaïte víèko a po vychladnutí oznaète štítkem. Skladujte v lednièce.


Zpět na: Chutney a raithy