Ovocné chutney

Nakrájené sušené broskve a meruòky s jablky a svìtlými hrozinkami, dušené do mìkka s cukrem a vinným octem.

Dávka na dvì 250 g sklenice
125 g nakrájených sušených broskví
125 g nakrájených sušených merunìk
500 g šavnatých jablek zbavených jádøincù, oloupaných a nakrájených
2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru
125 g svìtlých hrozinek
500 ml svìtlého vinného octa
2 lžièky soli
400 g práškového cukru
5 najemno nakrájených stroužkù èesneku
tøiètvrtì lžièky cayennského pepøe (není nutno)

1. Broskve, meruòky, jablka, zázvor, žluté hrozinky, vinný ocet, sùl, cukr, èesnek a cayennský pepø (pokud používáte) do veliké pevné pávne. Pøikryjte poklièkou a za stálého míchání duste na mírném ohni asi jednu a pùl hodiny dokud smìs nezmìkne a nevytvoøí kaši.

2. Lžièkou pøendejte chutney do sterilizované sklenice, nasaïte víèko a po vychladnutí oznaète štítkem. Skladujte v lednièce.


Zpět na: Chutney a raithy