Ovocné chutney
Nakrájené sušené broskve a meruòky s jablky a svìtlými hrozinkami, dušené do mìkka s cukrem a vinným octem.
Dávka na dvì 250 g sklenice 125 g nakrájených sušených broskví 125 g nakrájených sušených merunìk 500 g šavnatých jablek zbavených jádøincù, oloupaných a nakrájených 2 lžièky jemnì nakrájeného èerstvého zázvoru 125 g svìtlých hrozinek 500 ml svìtlého vinného octa 2 lžièky soli 400 g práškového cukru 5 najemno nakrájených stroužkù èesneku tøiètvrtì lžièky cayennského pepøe (není nutno)
1. Broskve, meruòky, jablka, zázvor, žluté hrozinky, vinný ocet, sùl, cukr, èesnek a cayennský pepø (pokud používáte) do veliké pevné pávne. Pøikryjte poklièkou a za stálého míchání duste na mírném ohni asi jednu a pùl hodiny dokud smìs nezmìkne a nevytvoøí kaši.
2. Lžièkou pøendejte chutney do sterilizované sklenice, nasaïte víèko a po vychladnutí oznaète štítkem. Skladujte v lednièce.
Zpět na: Chutney a raithy
|